I
ZZZ ZZZ 30 Takipçi | 1 Takip
Kategorilerim

Dersler

Diğer İçeriklerim (0)
Tüm içeriklerim
Takipçilerim (30)

Arpej Çalışması

2008-11-17 13:54:00

Arkadaşlar bu dersimizde gitar arpej ne ve nasıl yaplıdığını göreceğiz.
Arpej:Seslerin(Genellikle akor sesleri) arka arkaya duyulmasına denir.Arpej çalarken 2 adet gitar olması veya iki gitarın görevini görmeniz lazımdır.Arpejda önceki derslerde öğrendiğimiz PİMA VE 1,2,3,4 parmak sembollerini kullanacağız.Öncellikle bunu bir hatırlayalım.



Yukarıda sağ ve sol elimizin parmak sembollerini gördük.Arpej çalarken ellerinizi özelliklede sağ elinizi ve parmaklarınızı kullanırken mümkün olduğunca küçük hareketler yapmaya çalışın.Yani, örneğin sağ elinizinin parmaklarıyla bir tele vurduğunuz zaman parmaklarınızı tellerden fazla uzaklaştırmayın.

EGZERSİZ

Burada gördüğünüz gibi baş parmağı kalın mi teline, diğer parmakları aşağıdaki 3 tele yerleştiriyoruz. Yalnız bu tabiki değişmez bir kural değil.Egzersizleri yavaş bir tempoda çalışın ve parmaklarınızı tellere doğru yerleştirdiğinizden emin olun.Egzersizi iyice çalıştıktan sonra ileri derecede arpej alıştırmasına isterseniz geçebilirsiniz.

ALIŞTIRMA

Aşağıda vereceğim parçayı çalarken notalarınıda içinizden(sol,sol, la, fa) söylerseniz hem notalarını çalmanıza hemde hata oranını düşürmenize yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki parçayı tabiki nota bilgilerini kullanarak çalmaya çalışın.Arpej konusu her ne kadar yazıya döksemde videolu sesli anlatım anlatıma daha yardımcı olacak ve yukarıda anlattığım bilgileri pekiştirecektir.
 

Klasik gitarda arpej hakkında bilgilendirici video:

   
Benzer videolar için tıklayın

16930
0
0
Yorum Yaz
s