I
ZZZ ZZZ 30 Takipçi | 1 Takip
Kategorilerim

Dersler

Diğer İçeriklerim (0)
Tüm içeriklerim
Takipçilerim (30)

İlk Akor:Mi majör

2009-01-31 13:47:00

Arkadaşlar bu dersimizde ilk öğreneceğimiz ve size en basit akor diyebileceğim mi majör akoruna geçebiliriz.Önce mi majör akorun nasıl basıldığını görelim.

Mi majör akorunun nasıl basıldığını gösteren resmin sağında mi majörün çizimini görüyorsunuz.Önceki dersimizde bu çizimin nasıl okunduğunu öğrenmiştik.Size tavsiyem çizimin nasıl okunduğunu bilmiyorsanız önceki derse tekrar göz gezdirin.Çünkü; ilerki derslerimizde akorun gösterimini vermeyebilirim.
Mi majör akoru "E" ile gösterilir.Gitarda do, re, mi, fa değilde, alfabenin ilk 7 harfi(Ç hariç) kullanılır.E harfi mi demektir.Şimdi ise mi majör akoruyla ilgili ilk alıştırmamıza geçelim.Parmaklarınızı önceki derslerimizde öğrendiğimiz gibi tellere yerleştirin(PİMA).Aşağıdaki alıştırmaları ister tabdan ister notalardan yararlanarak yapabilirsiniz.Bu alıştırmalarımızda şimdilik sadece mi majör akorunu kullanacağız.
ALIŞTIRMA 1

Yukarıdaki alıştırmayı mi majör akorunu kullanarak yaptığınız için "1" sayılarına dikkat etmenize gerek yok.Zaten mi majör akorunda 3. telde parmağınız 1. perdede. Eğer nota veya tab okumada sorun yaşıyorsanız.2. derse göz atın.
ALIŞTIRMA 2

ALIŞTIRMA 3


Yukarıdaki alıştırmada farklı birkaç özellik var.İlki notaların üstünde yazan E harfi  o notayı hangi akorla çalacağınızı gösterir.İkinci özellik ise Tabdaki sayıların veya notaların alt alta yazılması da onları aynı anda çalacağız demek.Yani 6. telden 1. tele kadar parmağınızı hafifçe gezdirmeniz gerek tabiki mi majör akorunu basarak.

İsterseniz mi majör akoruyla ilgili kendi alıştırmalarınızı üretebilirsiniz.Yani mi majör akoruna basarak tellere belli bir sıra ile basabilirsiniz.

Eğer mi majör akorunu iyice öğrendiyseniz bir sonraki derse geçebilirseniz.

8952
0
0
Yorum Yaz
s